Ultrazvučni pregled

AKCIJA! 3D ginekološki ultrazvuk 350 kn!

Ginekološki (2D) ultrazvučni pregled se provodi transvaginalnom sondom (sondom kroz rodnicu). Ultrazvučni pregled je posve bezbolan. Vaginalna sonda se prislanja na maternicu i jajnike te omogućava detaljnu analizu anatomije i morfologije genitalnih organa.

Ukoliko pregledom nađemo neke od patoloških promjena – ciste, tumore, polipe, miome, zadebljanje sluznice maternice (u pacijentica u menopauzi), pregled možemo proširiti s Color Dopplerom (CD) koji nam omogućava analizu prokrvljenosti određene tvorbe, te mjerenje protoka. U pacijentica kod kojih su tumorske tvorbe većih dimenzija još dodatno činimo i transabdominalni ultrazvučni pregled kako bi u potpunosti mogli prikazati promjenu.

3D ginekološki ultrazvučni pregled – se preporuča u pacijentica kod kojih je postavljena sumnja na neku od anomalija razvoja maternice, kao i endometralne polipe, miome, ciste i druge tumorske tvorbe, a za koje nam je bitno da vidimo trodimenzionalni odnos prema drugim tkivima.

Transabdominalni i transrektalni ultrazvučni pregled  se rade u pacijentica koje nisu imale spolne odnose. Transabdominalni ultrazvuk se radi uz puni mokraćni mjehur, što nam omogućava bolju analizu genitalnih organa iako je prikaz kod transrektalnog (kroz debelo crijevo – rektum) pregleda puno bolji, te se svakako preporuča u pacijentica kod kojih pronađemo neku od patoloških promjena, radi detaljnije analize.

Trudnički pregledHPVDermatološka